Hopp til innholdet
Hjem » Om oss

Om oss

Trygghet for våre oppdragsgivere

Som totalleverandør med både blikk, tak – og fasadearbeid i samme firma reduserer vi ditt behov for underentreprenører. Dette gir flere fordeler: lavere totalkostnader, bedre oversikt, ryddighet og ikke minst bedre garantier for vel utført arbeid.

Historien om oss:                                                                                                                                                                                                  

Knut Søby –  40 år på taket er nok.Handverksbrev

Finner man ingen i familien som vil overta, får man finne en i bedriften. Det har Knut Søby gjort, han har overlatt sin bedrift

Knut Søby Kobber- og Blikkenslagerverksted A/S i Munkegaten til Geir Sørdalen

Det kan jo være både trygt og greit å overlate virksomheten til en som man har lært opp selv. Det er en bedrift som begynner å få noen år bak seg som Sørdalen overtar.

Knut Søby senior etablerte den i 1930, da holdt den til i Stoltenberggaten. Til Munkegaten flyttet bedriften i 1945. I 1960 overtok Knut Søby junior, da var han bare 18 år, og har drevet den siden. 40 år på taket, der man fryser om vinteren og blir stekt om sommeren, kan være nok! sier Knut Søby som svar på spørsmål om hvorfor han nå overlater butikken til andre.

Geir Sørdalen har du lært opp selv? – Det eneste han ikke har vært med på, er å klatre opp i tårnet på Domkirken. Der har jeg vært, og hentet ned et tre som hadde slått rot der. Kirkevergen tok det med seg hjem og plantet det i haven sin etterpå. Men ellers kan han faget. Nå har han også fått opplæring i kontorarbeidet, regne anbud og slikt. Det blir veldig mye papirarbeid når man skal drive egen bedrift, men det er vel som det skal være, det skal være orden på sakene, sier Knut Søby. – Enkelte omreisende som kaller seg blikkenslagere har vel satt faget litt i vanry? – Det har vært et problem for oss seriøse.

Vi var faktisk de første her i byen med offentlig, sentral godkjenning for virksomheten. Og vi har hatt flere jobber der vi måtte ut og fjerne det slike useriøse hadde satt opp, og gjøre jobben om igjen på ordentlig måte, sier Geir Sørdalen. – Hva slags oppgaver gjør dere? – Det meste. Vi har hatt arbeid på nybygg, blant annet Andebu Terrasse, vi har reparasjoner på eksisterende bygninger, litt av hvert og alt mulig.

 

                                                                                                                                                                                                                               Håndverksbrev utstedt 29. juni 1931 til
Knut Anker Sørbye Johansen født 22. juli 1902